Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin üniversitemizi ziyareti

Okulda Üniversite Modelinde önemli bir partnerimiz olan Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu 7. sınıf öğrencileri Matematik Öğretmenliği bölümü ve Dekanımızı ziyaret etti.

Öğretmenin Beklenmedik Anlara Yanıt Verdiği Sıradaki Eğitici Eylemlerini Analiz Etme

Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Didem Taylan, Freudenthal Grubunun Utrecht'teki Freudenthal Enstitüsü işbirliğinde, Avrupa'daki Matematik Eğitimi Araştırmaları Derneği'nin düzenlediği Onbirinci Kongresinde (CERME11) "Öğretmenlikte Beklenmedik Anlara Yanıt Vererek Acemi Bir Öğretmenin Eğitici Eylemlerini Analiz Etme" adlı makalesini sunmuştur.

5-19 Ocak Mentör Eğitimi

5 Ocak ve 19 Ocak tarihlerinde gerçekleşen Mentör Öğretmen Eğitimi’ne aday öğretmenlerimizin staj yaptığı okullardan ve ilerde anlaşma sağlayacağımız okullardan öğretmenlerimiz katıldı.

Meraklısına Bilim: Sayıları nasıl öğreniriz ve öğretebiliriz? Konuk: Zelha Tunç Pekkan

Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı ve ilköğretim matematik öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan, Murat Aksoy'un 'Meraklısına Bilim' programına konuk oldu.

ELE 301: Okul Deneyimi ve Öğretmen Yardımcılığı, EDS 405 ve EDS 406: Öğretmenlik Uygulaması Staj Dersleri Dönem Sonu Sunumları

ELE 301 dersi kapsamında, uygulama öğrenciler staj dönem sonu sunumlarını yaptı.

EĞİTİMDE GELECEK KONFERANSI 2019

Boğaziçi Üniversitesi ve MEF Üniversitesi Eğitim Fakülteleri İş Birliği, Eğitim Reformu Girişimi İçerik Ortaklığıyla EĞİTİMDE GELECEK KONFERANSI

Öğrenme Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans "LSC 505-555: Öğretim Tasarımı" Dersi

Öğrenme Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans "LSC 505-555: Öğretim Tasarımı" Dersi dönem sonu sunumları

Çocukta Sayı Hissi ve Geliştirilmesi

​Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan OLKUN'un "Çocukta Sayı Hissi ve Geliştirilmesi" semineri 28 Aralık 2018 tarihinde Üniversitemizde gerçekleşti.

Okulda Üniversite ile  1. Sınıflarımızın Öğretmenlik Deneyimi ile Tanışması ELE 103: Matematik Öğretmenliğine Giriş

Okulda Üniversite ile  1. Sınıflarımızın Öğretmenlik Deneyimi ile Tanışması- Ayazağa Ortaokulu

İlk Mezunlarımızdan Ziyaret

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı olarak 2018'in Haziran ayında ilk mezunlarımızı verdik.

Okulda Üniversite Staj Deneyimi Paylaşım Sempozyumu 2018

3. ve 4.sınıf öğretmen adaylarımız staj portfolyo sunumlarını  26 Mayıs ve 2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdi.

MEF Üniversitesi Eylem Araştırması Sertifika Programı

MEF Üniversitesi YABEM Bünyesinde açılan Eylem Araştırması Serfifika Programına MEF Okullarından birçok öğretmen katıldı.

Öğretmen Adaylarımızın STEM Proje Sunumları

Öğretmen adaylarımız MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri dersi kapsamında STEM projeleri tasarladı.

BAGEP 2018 Sonuçları Açıklandı

Bilim Akademisi bu yıl 39 Genç Bilim insanına ödül verdi.

Öğretmen Adaylarımız Tübitak Sergisi yaptı

Okulda Üniversite Modeli kapsamında işbirliği yaptığımız Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu 26 Nisan 2018'de Tübitak sergisi yaptı.

MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı bahar döneminde açılan MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri birbirinden değerli hocalarımız davetli konuşmacı olarak katılmıştır.

24 Kasım 2017 Öğretmenler Günü Kutlaması

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak 24 Kasım Öğretmenler gününü coşkuyla kutladık.

Eğitimde Gelecek Konferansı- EGK17

Boğaziçi Üniversitesi - MEF Üniversitesi- ODTÜ işbirliği ile  11-12 Kasım tarihlerinde  Eğitimde Gelecek Konferansı MEF Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.