Bölümden Haberler

Okulda Üniversite Staj Deneyimi Paylaşım Sempozyumu 2018

“Okulda Üniversite Modeli”nin temeli olan stajlara dair 3 ve 4.sınıf öğrencileri 26 Mayıs ve 2 Haziran tarihlerinde poster sunumlarını gerçekleştirdi.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Psikolojik Danışman adaylarımız tarafından 26 Mayıs  ve 2 Haziran tarihinde staj deneyimlerini anlatan poster sunumları yapıldı ve bu süreci mentor öğretmenleri ile birlikte anlattıkları bir sempozyum gerçekleştirildi. MEF Okulları’ndan , Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Okulu’ndan, Darüşşafaka  Eğitim Kurumları’ndan, İELEV Okulları’na, Vizyon Koleji’ne ve  Şair Nedim Okulu’ndan gelen mentor öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eylem Araştırması Sertifika Programı İlk Mezunlarını Verdi

MEF Üniversitesi YABEM Bünyesinde açılan Eylem Araştırması Serfifika Programına MEF Okullarından birçok öğretmen katıldı.  Bu 8 haftalık program dahilinde öğretmen pratiğine dayanan bilimsel araştırmaların sunumları ve  sertifika töreni 7 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşti.

Öğretmen Adaylarımızın STEM Proje Sunumları

Öğretmen adaylarımız MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri dersi kapsamında STEM projeleri tasarladı. Süreçlerini ve ürünlerini sınıf arkadaşlarına ve tüm katılımcılara sundu.

BAGEP 2018 Sonuçları Açıklandı

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2018 sonuçları açıklandı.

En iyi genç akademisyenlerimizin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 195 ödüle 39 yeni ödül eklendi.

BAGEP 2018 Ödülünü kazanan genç akademisyenleri kutluyoruz. Listeye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Ödül töreni 27 Nisan Cuma günü saat 16.00’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlendi.

BAGEP’18’de Eğitim Bilimleri alanında verilen tek ödüle; MEF Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan ‘‘Çocuklarda kesir gelişimi ve bunun öğretmen eğitimlerinde nasıl kullanılacağı’’ konulu araştırmasıyla layık görüldü.

Sayın Hocamız Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı bahar döneminde açılan MATH 335: Matematiğin Fen Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislikteki Yeri birbirinden değerli hocalarımız davetli konuşmacı olarak katılmıştır.

MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Fevzi Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Berk Gökberk, Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü'nden Doç. Dr. Serkan Özel, ITAP Bilim ve Toplum Merkezi'nden ITAP Direktörü Prof. Dr. Tuğrul Hakioğlu ve MEF Ulus Okulları Lise Fizik Öğretmeni Sn. Önder Demirbilek derse katıldı.

Hocalarımıza katkıları ve paylaşımları için çok teşekkür ediyoruz.

TÜBİTAK SERGİSİ

Okulda Üniversite Modeli kapsamında işbirliği yaptığımız Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu 26 Nisan 2018'de Tübitak sergisi yaptı. Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı'nda okuyan öğretmen adaylarımız da sergiyi düzenlemede yardımcı oldu.

24 Kasım 2017 Öğretmenler Günü Kutlaması

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak 24 Kasım Öğretmenler gününü coşkuyla kutladık. Eğitim Fakültesi öğrencileri ve öğretmen adaylarımız Kültüre Beceriler dersinde edindikleri becerileri halk oyunları, koro, solo performans şeklinde sundular.

Herkese katılımları için teşekkür ederiz.

Eğitimde Gelecek Konferansı- EGK17

Boğaziçi Üniversitesi - MEF Üniversitesi- ODTÜ işbirliği ile  11-12 Kasım tarihlerinde  Eğitimde Gelecek Konferansı MEF Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Aşağıdaki paneller organize edildi.

PANEL- Okulda Üniversite Modeli ile Okul Stajında Yaratılan Farklar: Matematik Öğretmenliği Örneği
         Panelistler: ​Aylin Engin, Doç. Dr. Zelha Tunç-Pekkan, Mehmet Ali Işık, Merve Esmer, Serap Kıratlıoğlu, Simge Sohtorik, Zeynep Kılıç

PANEL - Subject Specific Developments Moving Teacher Practice and Understanding Forward: The 3R's Revisited
          Panelistler: ​Doç. Dr. Zelha Tunç-Pekkan, Elina Harju, Irmeli Halinen, Maarit Rossi